Eerste huis kopen links

Links huis kopen

Voor jij jouw huis gaat kopen, is het wellicht gunstig een aantal van de onderstaande websites te bestuderen

kadasterKadaster – Trends van de woningmarkt. Deze site van het kadaster geeft belangrijke trends van de woningmarkt weer. Hier vindt je de ontwikkelingen van huizenprijzen en het aantal verkochte woningen om een beter idee te krijgen van de huizenmarkt.

 

 

nhgNHG – Sneltoets. Als het huis maximaal 273.584 euro kost dan kom je in aanmerking de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Dit is de garantie op hypotheken met een lager gekoppeld rentetarief die kan oplopen tot 0,6%. Met een lening van 2 ton loopt dit rentevoordeel op tot 1.200 euro bruto per jaar.

Als je een gratis woningscan laat uitvoeren, kan een aankoopmakelaar jou vrijblijvend laten weten, wat de absolute bodemprijs is voor jouw toekomstige koopwoning gebaseerd op zijn ervaring en intuïtie.

 

 

afmAFM – Maak de juiste beslissing. Met de Financiële Routeplanner Hypotheken van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) kom je meer te weten over onderwerpen die je kunnen helpen om een goede beslissing te nemen voor het afsluiten van de juiste hypotheek en het kopen van jouw huis.

 

 

kadasterKadaster – Woningrapport. Als je een huis op het oog hebt kun je met het Woningrapport van het Kadaster een goed beeld krijgen van je huis. Deze geeft inzicht in het eigendom, het bouwjaar, inhoud en oppervlakte van de woning, de waarde en vergelijkbare woningen in de buurt. Het woningrapport kost 24 euro.

 

 

knpKoninklijke Notariële Beroepsorganisatie. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) zorgt ervoor dat de verplicht aangesloten (kandidaat-)notarissen deskundig, onafhankelijk en integer handelen. De beroepsorganisatie stelt beroeps- en gedragsregels op en houdt de vakbekwaamheid op peil met opleidingen, cursussen en informatie over actuele ontwikkelingen in het vakgebied.

 

 

calcasaCalcasa – Online taxatierapport. Bij Calcasa Online kun je een taxatierapport bestellen voor een snelle waardering van je huis. Zonder tussenkomst van een taxateur krijg je binnen enkele minuten de resultaten. Kosten 16,95 per geveltaxatie.

 

 

goedkoopsternotarisDe goedkoopste notaris – Goedkoop notaris vinden. Als je een huis wil kopen heb je een notaris nodig. Dzez tarieven zijn vrij en lopen sterk uiteen. Deze tool helpt je om een goedkope notaris te vinden.

 

 

swkSWK verstrekt al meer dan 30 jaar waarborgcertificaten aan kopers van woningen van bij SWK aangesloten ondernemers. Dit waarborgcertificaat beschermt de kopers tegen de risico’s die verbonden zijn aan de aanschaf van een nieuwe woning.

 

 

fundaErkend Hypotheek adviseur. De Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) is opgericht in 1998 en stelt zich ten doel, ten behoeve van een goed advies aan de consument, de voorwaarden voor de hypotheekadviseur te scheppen om zijn vakbekwaamheid op een hoger niveau te brengen. Hiertoe nam zij tot 1 januari 2014 examens af waarmee de hypotheekadviseur zich kon kwalificeren als ‘Erkend Hypotheekadviseur’, stelt zij jaarlijks een zogenaamd PE-programma samen en informeert zij aangesloten adviseurs voortdurend over relevante ontwikkelingen op hun vakgebied en deskundigheid.

 

 

fundaFunda is een organisatie die het Nederlandse aanbod van onroerend goed op internet presenteert. De hoofdsite van Funda is funda.nl, de drukst bezochte Nederlandse huizenaanbodsite. Op deze site is het volledige Nederlandse koopwoningaanbod te vinden dat via makelaars wordt verkocht.

 

 

rijksoverheidRijksoverheid. De overheid veranderde onlangs de regels voor hypotheken, zodat minder mensen door hun hypotheek in de financiële problemen komen. Maar ook vraag je hier huurtoeslag aan en kan je wettelijke regels omtrent bedenktijd en veel andere informatie raadplegen.

 


 


Eerste huis kopen links