Open huizen dag – 02 April 2016

 

Open huizen dag Funda
Denk je erover een nieuw huis te gaan kopen? Dan doen 100.000- den mensen met jou samen op de 2 jaarlijkse open huizen dag. De volgende open huizen dag waarbij maarliefst ongeveer 25% van alle te koop staande woningen van de NVM en VBO meedoen is op zaterdag 2 april 2016 . Tussen 11.00 uur en 15.00 uur kan jij deze woningen zonder afspraak binnenlopen. Dit is een prima mogelijkheid om vrijblijvend diverse woningen te bezichtigen zodat jij je uitgebreid kan oriënteren. De eigenaren zullen op deze dag zelf de rondleiding met jou doen en voor aanvullende vragen naar de makelaar doorverwijzen.

 

Open huizen dag NVM en open huizen dag VBO en ERA
Bovenstaande partijen doen mee aan de 4 jaarlijkse open huizendag. Het aanbod van deze partijen kan je vinden op de Vbo en Era zelf en worden vaak over het hoofd gezien omdat deze niet (geheel) op Funda te zien zullen zijn.

 

Open huizen route plannen
Als jij huizen wilt bekijken kan je deze bezoeken zonder afspraak met de verkopend makelaar. Dit is erg handig omdat je nu buiten kantoortijd kan bezichtigen en veel kan zien zonder vrij te hoeven nemen. Je kan op de sites van de NVM, VBO en Era het totale aanbod raadplegen. Misschien zie je tijdens jouw route wel meer posters hangen en besluit je alsnog een spontaan kijkje te gaan nemen buiten de uitgestippelde route. Alles kan op deze dag dus vertrek op tijd van huis!

 

Checklist open huizen dag

Het is handig om je een beetje voor te bereiden op de open huizen dag. Het zijn erg veel woningen en voor je het weet staan er misschien wel 10 op je lijstje. Je kan hier een bezichtigingsverslagje downloaden om notities op te noteren. Bekijk hier ook de checklist van de open huizen route.

  • Bekijk je financiële mogelijkheden;
  • Stel je woonwensen samen met bijvoorbeeld het aantal slaapkamers of het hebben van een tuin of balkon op het zuiden. De woonplaats en de maximale reisafstand van het werk. Maar ook scholen in de buurt zijn misschien erg belangrijk;
  • Kijk op Funda en VBO naar woningen die in aanmerking komen te gaan bekijken. Noteer de huizen op volgorde van belangrijkheid en probeer een selectie te maken;
  • Je kan vooraf aan de open huizen dag of naderhand de omgeving verkennen op verschillende tijdstippen;
  • Bepaal een handige route, zeker als je veel huizen hebt te bekijken kan het best jammer zijn als het net achter de straat blijkt te zijn waar je al eerder bent geweest;
  • Blijf niet te lang in de woning, 15 minuten is vaak wel de tijd waar je alles goed in je op kan nemen;
  • Als de woning niet bevalt vervolg dan je route.

Als jij een leuke woning hebt gezien neem dan voor de tweede bezichtiging je eigen aankoopmakelaar mee en laat je op de hoogte brengen van de kansen.

 

Voorkom rampzalige fouten met ons E-book voor slechts € 9,95

De makkelijkste manier alles te ontdekken in het koopproces van A tot Z
✔ Heldere antwoorden op de 100 meest gestelde vragen
✔ 10 geheimen die je moet kennen voor de 1e bezichtiging
✔ Leer wat starters verkeerd doen en maak er zelf eenvoudig een succes van

eerste-huis-kopen-ebook

“Deze handleiding heeft ons enorm geholpen en geleerd hoe te handelen in cruciale situaties. Het was het geld zeker waard”
Joyce & Ricardo uit Amsterdam

Meer dan 1000+ maal gedownload!

Ontdek o.a. hoe jij wel de bodemprijs bereikt!

* Verplicht veld

betaalmethodes
Bekijk voorbeelden van een aantal antwoorden…

 

Hoe wordt de woonoppervlakte bepaald?
Soms zie je bij een huis een woonoppervlakte vermeld staan en lijkt het bij de bezichtiging voor je gevoel een stuk groter. Soms misschien ook precies andersom. Dit komt omdat niet alle gebruiksruimten mogen worden meegerekend in het vermelde woonoppervlak van een huis. Er dient namelijk volgens een zogenaamde meetinstructie te worden ingemeten. Bekijk hier de meetinstructie. In tegenstelling tot vroeger waarbij er zogezegd ‘geen rechten konden worden ontleend aan de tekst’ heeft de Hoge Raad onlangs anders bepaald. Hierbij werd de verkopend makelaar aansprakelijk gesteld voor onrechtmatigheid naar de zakelijke koper op basis van de koopprijs, voor het niet volgens van de meetinstructie vermelden van de woonoppervlakte in de aanbiedingstekst. Hierbij moest de makelaar het teveel vermelde oppervlak in de m2 prijs terugbetalen aan de koper. Bekijk hier de meetinstructie.

 

Open huizen dag kosten
Aan het bezoek van de woningen zijn geen kosten verschuldigd. De bewoners zullen juist erg blij zijn met je bezoek.

 

Poster open huizen dag
Alle woningen met een poster achter het raam geplakt kan jij vrijblijvend naar binnen lopen binnen de gezette tijden. En ben je wat te laat, dan zullen de meeste verkopers ook nog blij zijn dat je het nog even probeert.

 

Open huizen dag tips koper
Deze dag is goed om je woonwensen zo duidelijk mogelijk te krijgen. Niet alleen zal je waarschijnlijk je wensenlijstje bijstellen aan het eind van de dag, maar doe je hopelijk ook inspiratie op. Lees hier meer tips voor een bezichtiging van een huis.

 

Wanneer een aankoopmakelaar meenemen?
Als jij een woning hebt gevonden krijgt je doorgaans te maken met de makelaar van de verkoper. Deze zal altijd de belangen behartigen van zijn cliënt en niet die van jou. De verkopend makelaar is er echter niet en daarom kan je nadat je een geschikt huis hebt gezien contact opnemen met de aankoopmakelaar. Lees waarom bieden op een huis een vak is.

De open huizen dag is voor veel mensen een steeds terugkerend succes omdat het erg toegankelijk is en buiten kantoortijden plaatsvindt. Wil je een gratis woningscan zodat je de laagste bodemprijs te weten komt? Vraag deze nu aan.

 

Als je het op prijs stelt kunnen wij jou aanvullende informatie verstrekken en/of raadpleeg de volgende documenten:
Meest gestelde vragen en antwoorden
Gratis checklist voor een bezichtiging van een huis

 

Bekijk hier een uitgebreid stappenplan om jouw huis te kopen!

 

Open huizen dag, de open huizen route en open huis Funda

Leave A Comment