Wat kost een aankoopmakelaar?

 

Wat kost een aankoopmakelaar?
Het overgrote deel van de aankoopmakelaars zal een vast percentage hanteren van de aankoopsom als ze jou begeleiden in het aankoopproces. Dit percentage varieert gemiddeld van 1% tot 1,85% van de koopsom. Daarnaast is het vaak verstandig goede afspraken te maken over de bijkomende kosten die zij daarbovenop rekenen. Omdat deze makelaars meer verdienen als de koopsom van jouw huis hoger wordt, is het vaak geen motivatie tot de laagste koopsom te onderhandelen. Dit is eerder andersom, omdat ze juist meer gaan verdienen als de aankoopprijs hoger wordt. Zou het niet veel eerlijker zijn als zij juist meer courtage zouden krijgen als jouw koopsom lager zou worden?

 

Gegarandeerde bodemprijs?
Er zijn wel degelijk makelaars te vinden die meer gaan verdienen zodra zij een lagere koopsom voor je realiseren. Een win win situatie, want hierdoor ben je er wel van verzekerd dat zij tot de absolute bodemprijs voor jou zullen onderhandelen. Een makelaar die dit no cure no pay verzorgt door geheel Nederland is Bodemprijsaankoopmakelaar. Je kan tevens vooraf een gratis woningscan bij hen aanvragen.

 

Wat kost een makelaar bij aankoop?
Een voordeel van een opdracht van dienstverlening gesloten op No cure No pay basis is dat je simpelweg niet betaald als er geen koopovereenkomst tot stand komt. Er zijn constructies af te spreken waarbij als de koopsom je niet bevalt na de onderhandelingen, je ook geen kosten behoeft te betalen aan de aankoopmakelaar. Doe je dit niet op deze basis en wil je tijdens het proces afhaken dan zal de makelaar je meestal toch de rekening presenteren.

 

Voorkom rampzalige fouten met ons E-book voor slechts € 9,95

De makkelijkste manier alles te ontdekken in het koopproces van A tot Z
✔ Heldere antwoorden op de 100 meest gestelde vragen
✔ 10 geheimen die je moet kennen voor de 1e bezichtiging
✔ Leer wat starters verkeerd doen en maak er zelf eenvoudig een succes van

eerste-huis-kopen-ebook

“Deze handleiding heeft ons enorm geholpen en geleerd hoe te handelen in cruciale situaties. Het was het geld zeker waard”
Joyce & Ricardo uit Amsterdam

Meer dan 1000+ maal gedownload!

Ontdek o.a. hoe jij wel de bodemprijs bereikt!

  * Verplicht veld

  betaalmethodes
  Bekijk voorbeelden van een aantal antwoorden…

   

  Wat kost een NVM aankoopmakelaar? Nadeel lokale makelaars
  Of je nu een NVM, VBO, Vastgoedpro of andere opgeleide aankoopmakelaar kiest, het gaat erom dat ze kennis van zaken hebben en jouw belang altijd voorop stellen. Een NVM makelaar zal niet meer zijn best doen als een andere makelaar. Een valkuil van een lokaal ingeschakelde (NVM) makelaar is dat deze vaak goed bevriend is met de verkopend makelaar in de omgeving en daardoor ook juist niet… Lees meer…

   

  Kosten makelaar mee te financieren?
  De kosten voor een aankopend makelaar zijn mee te financieren en zullen doorgaans zorgen voor een veel lagere koopsom en daarmee een lagere maandelijkse hypotheeklast. Lees hier hoeveel eigen geld je nodig hebt voor de aankoop van je huis.

   

  Zijn de kosten aankoopmakelaar aftrekbaar?
  Alle kosten die te maken hebben met de hypotheek van jouw woning zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De kosten voor een makelaar zijn dit doorgaans niet maar leveren je wel via een andere weg besparing op. Lees meer over bieden op een huis…

   

  Kosten koper zonder aankoopmakelaar
  De kosten koper zijn door het verlagen van de overdrachtsbelasting gedaald van 10% naar 6% k.k.
  De kosten koper is opgebouwd uit de volgende kosten…

   

  Gemiddelde kosten aankoopmakelaar Rotterdam
  Als je een woning wilt aankopen in Rotterdam kun je 5% extra korting krijgen op het tarief.

   

  Wat kost een zoekopdracht bij makelaar?
  Een zoekopdracht bij een makelaar kost meestal geen geld als je tenminste ook de aankoop uiteindelijk realiseert met hen. Het is verstandig om af te spreken dat je minder betaald als je uiteindelijk geen woning aankoopt. Er zijn ook makelaars die dit wel gratis en vrijblijvend voor je verzorgen.

   

  Wel of geen aankoopmakelaar?
  Als jij eindelijk een woning op internet hebt gevonden krijgt je kort daarna te maken met de makelaar van de verkoper. Deze zal altijd de belangen behartigen van zin opdrachtgever en niet die van jou. Veel mensen realiseren zich dat echter te weinig! Wil je de scherpste aankoopprijs van jouw droomhuis realiseren, dan ben je veel beter af met een eigen makelaar welke resultaatafhankelijk werkt. Wat doet en kost een aankoopmakelaar nog meer? Lees hier meer…

  Een aankopend makelaar is volledig gespecialiseerd op dat specifieke vakgebied in de makelaardij en zal jouw belangen ondubbelzinnig behartigen. Lees voorafgaand aan de bezichtiging de gratis tips…

   

  Als je het op prijs stelt kunnen wij jou aanvullende informatie verstrekken en/of raadpleeg de volgende documenten:
  Meest gestelde vragen en antwoorden
  Gratis checklist voor een bezichtiging van een huis

   

  Kosten aankoopmakelaar aanvragen voor jouw huis

   

  Kosten aankoopmakelaar

  Leave A Comment

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.