Aankoopmakelaar – Bodemprijsaankoopmakelaar.nl

 

Verschil tussen een verkoop- en aankoopmakelaar?
Waar een verkoopmakelaar de verkopers belangen behartigd, is een aankoopmakelaar een adviseur van de koper. Misschien lijkt dit logisch en lijkt het niet veel voor te stellen. maar toch krijg je bij een bezichtiging te maken met die makelaar van de verkopende partij. En deze zal niet jouw belangen behartigen!

Daarom is het in een vroeg stadium belangrijk dat je weet hoe jij je moet gedragen tijdens deze bezichtiging. Bekijk hier een aantal vragen en gratis tips voor een bezichtiging van een huis.

Veel mensen zijn zich daar toch onvoldoende van bewust. Mede daarom is het altijd verstandig een eigen gesprekspartner in de arm te nemen. Het is natuurlijk niet verplicht, maar bij zo’n grote beslissing wel aangenaam als er ook een makelaar voor jouw belangen opkomt. Een verkoopmakelaar is zelfs verplicht de belangen van de verkoper te behartigen en mag dan ook niet tegelijkertijd aankoopmakelaar zijn.

 

Voordelen van de Bodemprijsaankoopmakelaar
Meestal schakel je een aankoopmakelaar in als je jouw droomwoning hebt gevonden via internet.
En dat is ook logisch want dit is het moment om je hoofd koel te houden, wil je niet in het verhaal van de verkopend makelaar trappen. Eerder een gratis zoekopdracht plaatsen kan natuurlijk ook. Hierbij sturen we jou vrijblijvend woningen toe binnen jouw zoekopdracht die het meest in prijs zijn gezakt afgelopen periode.

Voordelen van het aankooptraject bij het kantoor van Bodemprijsaankoopmakelaar.nl:

 • Totale juridische begeleiding;
 • Gratis bouwkundige inspectie welke (verborgen) gebreken aantoont;
 • Zekerheid omtrent ontbindende voorwaarden, speciale clausules en boetebedingen;
 • Tijdwinst en minder stress;
 • Eventuele financiële begeleiding;
 • Aankoopmakelaar No cure No pay;
 • Specialist met 20 jaar ervaring;
 • Brede advisering, ook tijdens jouw verbouwing;
 • Gratis doorverwijzing naar de goedkoopste specialisten binnen ons netwerk;
 • Persoonlijk contact ook ’s avonds en in het weekend;
 • Bodemprijsgarantie met transparante werkwijze;
 • Gratis laagste koopsomscan.

 

Voorkom rampzalige fouten met ons E-book voor slechts € 9,95

De makkelijkste manier alles te ontdekken in het koopproces van A tot Z
✔ Heldere antwoorden op de 100 meest gestelde vragen
✔ 10 geheimen die je moet kennen voor de 1e bezichtiging
✔ Leer wat starters verkeerd doen en maak er zelf eenvoudig een succes van

eerste-huis-kopen-ebook

“Deze handleiding heeft ons enorm geholpen en geleerd hoe te handelen in cruciale situaties. Het was het geld zeker waard”
Joyce & Ricardo uit Amsterdam

Meer dan 1000+ maal gedownload!

Ontdek o.a. hoe jij wel de bodemprijs bereikt!

* Verplicht veld

betaalmethodes
Bekijk voorbeelden van een aantal antwoorden…

 

Werkwijze Bodemprijsaankoopmakelaar.nl

⊗ Veilig stellen droomhuis
Heb jij een potentiële woning gevonden, dan zijn wij ook buiten kantoortijd bereikbaar om ervoor te zorgen dat een ander er niet vandoor gaat met de door jouw bekeken woning.

⊗ Gratis en vrijblijvende resultaatscan
Je hebt een woning bezichtigd en bent benieuwd voor welk bedrag wij deze voor jou kunnen aankopen? Wij voeren een gratis en vrijblijvende koopsomanalyse voor jou uit.

Als we jouw droomwoning eenmaal voor de bodemprijs hebben aangekocht, zal dit uiteraard altijd zijn met de meest gunstig te bedingen voorwaarden. Ook nemen wij zaken als roerende zaken, aanvaarding en ontbindende voorwaarden standaard mee in dit verhaal.

⊗ Inschakelen bouwkundige
Omdat wij het belangrijk vinden dat je niet alleen een woning koopt voor een goede prijs maar ook een huis zonder (verborgen) gebreken, laten wij op onze kosten een deskundig bouwkundig specialist de woning ter plaatse uitvoerig beoordelen.

⊗ Juridische dienstverlening
De koopovereenkomst met alle juridische bepalingen en clausules zullen wij voor jou beoordelen en in jouw voordeel aanpassen. Helaas komen foutiefheden in deze akte of nadelige opgenomen bepalingen toegevoegd door de tegenpartij nog wel eens voor. De kleine lettertjes en de addertjes onder het gras filteren wij er voor jou moeiteloos uit. Zo koop jij geen kat in de zak.

⊗ Notaris en nazorg
De voorbereidingen voor de overdracht bij de notaris zullen wij jou geheel uit handen nemen. Ook zullen wij het contact onderhouden met je financieel adviseur om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt ter voorbereiding van dit notarieel transport.

Wist je dat als je de hypotheek, door een van de bij ons aangesloten erkende hypotheekadviseur (bij elke gewenste bank) besluit af te sluiten, je ook nog eens 20% korting krijgt op ons makelaarstarief? Ja ik wil meer weten over mijn financieringsmogelijkheden…
Maar ook na de sleuteloverdracht staan wij graag voor jou klaar om je desgewenst van aanvullend advies te voorzien. Vragen over verbouwingen en hoe deze het goedkoopst te realiseren zijn, zijn vragen waar wij bijvoorbeeld vaak antwoord op geven.

 

Een huis gaan bezichtigen zonder aankoopmakelaar?
Het is natuurlijk een mogelijkheid om je huis te kopen zonder hulp van een aankopend makelaar. Maar kun jij dat ook? Denk maar eens na over wat je allemaal zelf moet doen.

Het is in ieder geval zaak dat je door de verkooppraatjes van de makelaar heen kan prikken. En dat je weet waar je op moet letten bij een bezichtiging. Lees daarom de gratis tips voor een bezichtiging van een huis.
Neem bij voorkeur iemand mee naar de bezichtiging. Twee zien nu eenmaal meer dan één. Het is misschien ook handig om na de bezichtiging samen nog even over het huis te kunnen praten.

 

Waarom is een goede aankoopmakelaar essentieel?
Bieden op een huis is een vak, het vak van een makelaar! Om dit extra kracht bij te zetten is een resultaatafhankelijk gestelde beloning een prima uitgangspunt waarbij een makelaar zichzelf al terugverdient als hij 10% beter onderhandeld dan jij zelf.

Ook zal de totale juridische begeleiding voor je worden verzorgt en weet je dat je geen kan in de zak koopt.

 

Welke problemen moet je voor zijn?
Hou je van onderhandelen? Heb je al vaker over grotere bedragen en belangrijke beslissingen onderhandeld? Is het voor jou geen probleem om de verkoper (of zijn makelaar) een voorstel te doen? Zelfs niet als je denkt dat je er geen enkele kans mee zal maken? En voel jij je niet opgejut, ondanks dat de verkoper zegt dat je vandaag nog moet beslissen omdat er meer gegadigden zijn?
Makelaars zijn handige onderhandelaars. Bij de aankoop van je droomhuis spelen ze in op je gevoel. Zodra je een huis echt leuk vindt, laten ze je merken dat je niet de enige geïnteresseerde bent. Hierdoor ga je meestal meer betalen dan je oorspronkelijk van plan was (en zo zijn er nog veel meer trucjes).
Een aankoopmakelaar houd je met beide benen op de grond en zorgt dat je niet in de trucs van de verkopend makelaar trapt.

 

Aankoopmakelaar vergelijken/ Aankoopmakelaar kiezen?
Een aankoopmakelaar welke niet in dezelfde regio actief is en daardoor geen vriendjes is met de verkopend makelaar zal een veel lagere koopsom kunnen realiseren dan jijzelf en een makelaar uit de buurt zal doen.

 

Aankoopmakelaar prijzen/ Aankoopmakelaar courtage
Het overgrote deel van de aankoopmakelaars zal een vast percentage hanteren van de aankoopsom als ze je begeleiden in het aankoopproces. Dit percentage varieert gemiddeld van 1% tot 1,85% van de koopsom. Daarnaast is het vaak verstandig goede afspraken te maken over de bijkomende kosten die zij daarbovenop aan je doorrekenen. Omdat deze makelaars meer verdienen als de koopsom van jouw huis hoger wordt, is het vaak geen motivatie tot de laagste koopsom te onderhandelen. Dit is eerder andersom, omdat ze juist meer gaan verdienen als deze aankoopprijs hoger wordt. Zou het niet veel eerlijker zijn als zij juist meer makelaarscourtage zouden krijgen als jouw koopsom lager zou worden? En dan bij voorkeur op basis van No cure= No pay? Bodemprijsaankoopmakelaar is zo’n makelaar.

 

Financiering aankoopmakelaar?
Je kan de kosten van een aankoopmakelaar doorgaans meefinancieren. De kosten koper zonder aankoopmakelaar bedraagt ongeveer 6% van de koopsom. Deze koopsom wordt via onzer resultaatafhankelijke methodiek en onderhandelingstechnieken een behoorlijk stuk lager. Ook zullen wij jou doorverwijzen naar de goedkoopste specialisten binnen ons netwerk. De kosten koper vallen op deze manier een stuk lager uit.

 

Aankoopmakelaar aftrekbaar?
De kosten die verband houden met uw financiering zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Je krijgt daarom over het jaar van aankoop vaak een behoorlijk bedrag terug van de fiscus. De kosten van de aankoopmakelaar verdient zich op een andere wijze terug en zijn in principe niet aftrekbaar.

Tip: Wij hebben om het jou makkelijk te maken een checklist opgesteld welke handig is (met of zonder inschakeling van een aankoopmakelaar) bij de bezichtigingen die je gaat doen. Hierbij kan je bijvoorbeeld aangeven wat de staat van de woning is en hoe belangrijk jij deze afzonderlijke elementen vindt.

 

Als je het op prijs stelt kunnen wij jou aanvullende informatie verstrekken en/of raadpleeg de volgende documenten:
Meest gestelde vragen en antwoorden
Gratis checklist voor een bezichtiging van een huis

 

Vrijblijvend informatie van een aankoopmakelaar

 

Aankoopmakelaar

Leave A Comment